Skip to content

Bouwinspiratie opdoen bij SelektHuis op Serbonne in Nijverdal

11 augustus 2011

“Het ligt in de bedoeling dat hier in de toekomst jaarlijks 200.000 tot 250.000 mensen komen om zich te informeren over bouwen, verbouwen en over het interieur”, zegt Dick Nieuwenhuis, directeur projecten bij SelektHuis. We wandelen over het Inspiratiepark Serbonne aan de Van den Bergsweg 3 (Industrieterrein De Lochter) in Nijverdal. Inspiratiepark Serbonne is een idee van Gert-Jan Keupers, directeur van Serbo serrebouw in Nijverdal. Hij zag dat er, naast de Bouwbeurs, in Nederland géén locatie was waar alles rond het bouwen was samengebracht. Géén plek waar men zich elk moment van de dag uitgebreid kan informeren en laten inspireren rond bouw- en verbouwplannen.

Serbonne inspiratiepark

Op het voormalige bedrijventerrein van Serbo creëerde Keupers een 4 hectare groot inspiratiepark, waarvan hij zegt: “Dit park daagt zowel consumenten als ondernemers uit om te durven dromen, maar vervolgens ook te durven doen”.
“Ik vergelijk het wel met Batavia Stad”, zegt Dick Nieuwenhuis. Allemaal verschillende panden met hun eigen karakteristieke geveltjes. De producten en diensten die worden gepresenteerd bieden een meerwaarde bij het bouwen en verbouwen en spelen in op luxe en comfort, maar zeker ook op energiezuinig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk bouwen.

 
Alles onder één dak
Bij binnenkomst van het park staat vooraan rechts het gebouw Rivere, waar de Nieuwenhuis Groep, samen met een aantal partners, zich presenteren. “Voor ons is het vooral belangrijk om meer naamsbekendheid te krijgen. Onze kracht is dat we veel meer dan makelaars en ontwikkelaars de koper volledig ‘ontzorgen’. Van advies, ontwerp tot volledige uitvoering. Bouwen met ons kost mensen geen stress of kopzorgen. Onze kracht schuilt in de breedte van de Nieuwenhuis Groep, waardoor we alles onder eigen dak houden. Wij staan voor korte communicatielijnen, een snelle besluitvorming en een efficiënte uitvoering. Enkele elementen worden prefab in de fabriek gemaakt, waardoor we het proces van uitvoering op de bouwplaats aanzienlijk verkorten. Omdat we de uitvoering volledig in eigen hand houden en veelal werken met vaste partners zijn we in staat om strakke afspraken te maken over de oplevering. Ook de kwaliteit van uitvoering ligt daardoor aanzienlijk hoger. Onze faalkosten zijn bijna nul en we bieden de koper optimale prijstransparantie. In de ontwerpfase krijgt hij van ons een duidelijke prijs, zonder later nog allerlei meerwerk te tellen.”

 
Nieuwenhuis Groep
In gebouw Rivere krijgt de bezoeker een doorkijk door de Nieuwenhuis Groep, die bestaat uit een groot aantal bedrijven binnen de projectontwikkeling, woningbouw en utiliteitsbouw. Ook zijn een aantal partners, zoals HEBO Kozijnen en LEEF!Architecten, samengebracht binnen de 220m2 presentatieruimte. Rivere is een transparant pand, waar innovatieve producten en bouwmethoden centraal staan. “Wij geloven in het concept van Serbonne omdat mensen hier alle expertise onder één dak vinden. Naast een inspiratie- en informatiepark, kan men er ook een heerlijk dagje uit van maken. Sinds kort beschikt het park over een eigen restaurant en in de toekomst zullen hier ook evenementen en congressen plaatsvinden. Het is eigenlijk een grote Bouwbeurs, maar dan dagelijks geopend”, aldus Dick Nieuwenhuis.

 
EnergieNulWoning
Centraal binnen de presentatie van de Nieuwenhuis Groep staan de EnergieNulWoning, CascoBouw en FlexFrameBouw. Vooral de EnergieNulWoning is een zeer actueel thema.
Waar de standaard EPC-waarde 0,47 bedraagt, haalt SelektHuis, onderdeel van de Nieuwenhuis Groep in combinatie met FlexFrameBouw (bouwen in staal) een waarde beneden de 0,2. Ook laat FlexFrameBouw zien hoe men optimaal luchtdicht bouwt. “Wij bewijzen dat comfortabel en luxe wonen wel degelijk samengaat met lage energielasten”, aldus Nieuwenhuis.”Door het toepassen van duurzame energiesystemen kan een woning zelfs volledig energieneutraal worden gebouwd. Dat laten we zien met onze EnergieNulWoning. Het geheim schuilt in de keuze van de materialen en de toegepaste installaties.”

 
FlexFrameBouw
De EnergieNulWoning wordt gebouwd op basis van het FlexFrameBouw-systeem. De dragende buitenwanden worden gemaakt van koudgewalste stalen frameprofielen. Deze frames worden gevuld met isolatie en bekleed met plaatmateriaal. Daarmee worden zeer hoge isolatiewaarden gehaald. Staalframebouw heeft tevens het voordeel dat het lichter en maatvaster is dan houtskeletbouw en minder gevoelig voor vocht. Ook kan men bij een staalframebouw betonnen verdiepingsvloeren toepassen.

 
Beglazing
Belangrijk bij een EnergieNulWoning is de verhouding tussen glas en buitenwand. Door een te groot glasoppervlak verliest de woning in de winter veel warmte. Terwijl in de zomer de zon ervoor zorgt dat de woning teveel opwarmt. SelektHuis zoekt in de ontwerpfase, samen met de koper, naar de juiste beglazing eventueel in combinatie met de zonwering. Ook geven zij een vakkundig advies over het mogelijk gebruik van zonnecellen, een warmtepomp en optimale isolatie. In de EnergieNulWoning wordt een heteluchtverwarming toegepast, omdat dit effectiever werkt dan vloerverwarming. Niet alleen is de woning sneller op de gewenste temperatuur, ook wordt voorkomen dat de woning te warm wordt. Alle installaties zijn gekoppeld aan het Brink Quality of Life systeem. De basis van dit systeem bestaat uit een HR-ketel, een WTW-unit (warmte-terug-win-unit) voor de ventilatie en een luchtverwarmer.

 
Kosten
De vraag aan Dick Nieuwenhuis is, of een EnergieNulWoning niet extra duur is? “De investering in een EnergieNulWoning kan men op termijn meer dan terugverdienen. Door het lage energieverbruik bespaart de gebruiker flink op zijn maandelijkse woonlasten. Ook zijn er voordelen te behalen op het gebied van subsidies en gunstige hypotheekvoorwaarden.”

 
Zijn droom
De EnergieNulWoning is één van de vele innovaties op Inspiratiepark Serbonne. Voor Gert-Jan Keupers de verwezenlijking van een droom: “Ik wil kwaliteit bieden die de bezoeker niet kent of niet verwacht. Die bezoeker kan een architect zijn, of professionele ontwikkelaar of bouwer, maar ook de particulier. Iedereen is van harte welkom. Alles wat men hier ziet is ‘ state of the art’. De bezoeker krijgt een compleet en neutraal advies”, aldus Keupers. Het ligt in de bedoeling om Inspiratiepark Serbonne in de toekomst nog verder uit te breiden, maar ook om er congressen en evenementen te houden. “De doelstelling is om er een groot platform voor de totale bouw in Nederland van te maken, waar men terecht kan voor alle informatie rond bouw, verbouw, ontwikkeling en architectuur. Een platform waar jaarlijks meer dan 200.000 mensen gebruik van maken”.
 
Serbonne inspiratiepark
Serbonne inspiratiepark
 
INFORMATIE:
SelektHuis
Onderdeel Nieuwenhuis Groep,
Kalanderstraat 51,
7461 JL Rijssen,
Tel: 0548.537.500.
E-mail: info@selekthuis.nl

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: