Skip to content

Baden in weelde

27 juli 2012

Kom, we gaan even in bad. Of douchen, tanden-poetsen, whatever… Als het maar in een prettige omgeving is! De badkamer staat ineens een stuk hoger op de culturele en maatschappelijke ladder. Nu eindelijk komt er terechte aandacht voor kwalitatief hoogwaardige badmaterialen en zeker ook voor vernieuwend design. De badkamer wordt zelfs als volwaardige kamer gezien en dan mag het ook best iets kosten, al is dat nog altijd heel on-Nederlands. Badkamer specialist TyraBagno, in casu Barbara Michali en Ron Benningshof hebben hun passie voor design al enkele jaren gekoppeld aan hartstocht voor de badkamer. Zij proberen bovendien hoogwaardige inrichting te koppelen aan redelijke prijzen. We nemen een kijkje in de showroom. Snelle conclusie: klein maar heel fijn!

Meer informatie:
Showroom
Hovenierstraat 104
2671 DB  Naaldwijk
Tel.: 0174-614009
Fax: 0174-622144
Email: info@tyrabagno.nl
http://www.www.tyrabagno.nl

Het hele artikel verscheen in Kavel&Huis nr 1 – 2009

—————————————————————————————————————-

Lees hier het hele artikel

Baden in weelde

Kom, we gaan even in bad. Of douchen, tanden-poetsen, whatever… Als het maar in een prettige omgeving is! De badkamer staat ineens een stuk hoger op de culturele en maatschappelijke ladder. Nu eindelijk komt er terechte aandacht voor kwalitatief hoogwaardige badmaterialen en zeker ook voor vernieuwend design. De badkamer wordt zelfs als volwaardige kamer gezien en dan mag het ook best iets kosten, al is dat nog altijd heel on-Nederlands. Badkamer specialist TyraBagno, in casu Barbara Michali en Ron Benningshof hebben hun passie voor design al enkele jaren gekoppeld aan hartstocht voor de badkamer. Zij proberen bovendien hoogwaardige inrichting te koppelen aan redelijke prijzen. We nemen een kijkje in de showroom. Snelle conclusie: klein maar heel fijn!

Inspireren maar
De ‘toonkamer’ mag dan bescheiden afmetingen hebben, de kleine voorraad aan designmaterialen is des te meer de moeite waard. Natuurlijk is deze collectie min of meer gekoppeld aan een enorm internetdepot en is in principe hier alles leverbaar maar, zo weet Ron Benningshof als geen ander: “mensen willen uiteindelijk toch graag even ‘voelen en aanraken’ en vaak ook zelf afhalen wat ze gekocht hebben. Als het dan gaat om exclusieve zaken op het gebied van badkamerdesign en het totale pakket ben je hier op het juiste adres. Het onnavolgbare, Italiaans design hangt als een heerlijke deken over deze showroom en de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Maar eerst even die naam: TyraBagno. Ron glimlacht als hij verklaart: “Barbara is van oorsprong Griekse en Tyra betekent zoiets als ‘poort’ of ‘portaal’. Eerst hadden wij een specialisme op het gebied van kranen en wij wilden in onze naam iets verwerken van maximaal/ maximale service, waar voor je geld. Zodoende ontstond eerst TyraMax, met een showroom aan de overkant van het Scheldeplein. Toen veel klanten de naam ‘Engels’ gingen uitspreken leek het ineens op een bandenbedrijf dus toen hebben we, met een knipoog naar onze favoriete Italiaanse leveranciers er TyraBagno van gemaakt. Letterlijk dus een portaal naar het baden. De eerste klanten die om kranen kwamen gingen al snel vragen om méér artikelen, baden, waskommen, complete meubelen en zo hebben wij onze producten tot en met totale badkamerverzorging uitgebreid. Onze klanten komen werkelijk vanuit heel Nederland en de laatste jaren ook veel uit België.” De filosofie van Tyra Bagno is eigenlijk eenvoudig. Er zijn sinds jaar en dag natuurlijk de grote merken die de markt min of meer beheersen én dicteren. Het gevolg van die toppositie is dat de prijzen ook min of meer in handen zijn van die grote namen. “Dat betekent simpel gezegd dat je voor ‘de merken’ ook het nodige betaalt. Namen als Hans Grohe, Duravit, Villeroy en Boch, ze maken mooie spullen maar er hangt intussen een fors prijskaartje aan. Wij zijn juist op zoek gegaan naar fabrikanten die perfect spul maken, met name ook op designgebied vooruitstrevend zijn maar die nog wel betaalbare producten kunnen leveren en bovendien goede garantievoorwaarden kennen. Veel van die fabrikanten vinden we nu eenmaal in designland Italië!” Als voorbeelden van sterke ontwerpen, gekoppeld aan goede kwaliteit noemt Ron enkele merken: Cerasa (mooie badkamermeubelen), Treemme (fraai sanitair), Ceramica GSG (keramiek, toiletten, e.d.) of RareBoxDoccia (design douchewanden) maar ook het Nederlandse merk Giguardo wil Ron graag vermelden. Het is duidelijk: hier kun je je hart ophalen als het gaat om fraaie ontwerpen zonder teveel te betalen.

Weekeinddrukte
TyraBagno ontwerpt natuurlijk altijd in nauw overleg met de klant een gehele badkamer, de materialen worden besteld, de levering geschiedt, Barbara en Ron kunnen het hele traject verzorgen. De feitelijke plaatsing wordt aan een landelijk opererend netwerk uitbesteed, gezien de topografische herkomst van de sterk uitbreidende klantenkring. Voor luxe en schoonheid in combinatie met kwaliteit en goede atmosfeer in de badkamer is enorme belangstelling. Op zaterdagen en zondagen(ma/di gesloten maar de rest van de week dus ook zondags geopend!) is het heel druk in deze showroom en personeelsuitbreiding is dan ook een feit. Veel klanten hebben in vrijwel alle grotere showrooms ‘veel van hetzelfde’ gezien en dat lijkt de unieke kracht van TyraBagno: dit is juist eens iets anders!
Mooie en goede badkamerproducten komen behalve uit Italië ook uit Spanje, Zwitserland, en natuurlijk Frankrijk en Duitsland. Naast particulieren komen ook steeds meer architecten en projectontwikkelaars langs. Want ook in de sociale woningbouw is het badkamerbudget steeds belangrijker geworden. Ron: “ruim 80 procent van onze klanten willen ‘iets anders’, iets strakkers, iets bijzonders. Wij kunnen eigenlijk altijd aan de wensen voldoen, wij zijn bovendien geen ‘dozenschuivers’ maar leveren eigenlijk alle kleuren en bieden een sterke ‘direct omruilgarantie’.” Natuurlijk is het voeren van een complete badkamerlijn iets omvattender dan ‘slechts’ kranen: sanitair, baden, waskommen, douchewanden, afvoerputten, badkamermeubelen, tegelwerk en maatdesign maar ook allerlei inbouwapparatuur. Als duidelijke (toekomst)trends weet Ron aan te geven: veel zwart(!), ondanks de frequente kalkvlekken in sommige regio’s en veel bamboetoepassingen, zeer strak design blijft en er komen steeds meer gladde en praktische materialen zoals ‘composiet’ in alle kleuren. ‘Corian’ van Dupont is zo’n materiaal wat ‘lekker’ aanvoelt en mooi is ‘van nature’. De Ierse fabrikant “usTogether” weet wel raad met superstrakke designs, al hangt daar vaak nog een solide prijskaartje aan; je hebt echt iets fraais in je badkamer. Laatste goede tip van Ron Benningshof: “wees zorgvuldig met bijzondere dingen in je badkamer, je moet er vaak jaren mee doen en opzichtige tegels bijvoorbeeld kun je moeilijk al na twee jaar uitslopen. Probeer meer in accessoires te doen en de ‘basics’ neutraler te houden.” Bij onze bescheiden fototocht door de al even bescheiden showroom blijken er meer dan genoeg aanknopingspunten te zijn om de honger naar iets aparts te stillen! De Italiaanse ontwerpers doen zoals altijd waar ze het best in zijn: geweldige vormgeving, fraaie kleuren en unieke oplossingen. Natuurlijk zijn bij TyraBagno nog altijd kranen te koop en niet de minste; de exemplaren die we hier tegenkomen hebben we echter nog nergens anders gezien. “Dat nu”, zo hoort Ron ons met plezier vaststellen, “is nu precies onze de bedoeling!” PM

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: