Skip to content

Bouwbedrijf Karsten: Een praktische, gezellige, zoete inval…

2 september 2012


Het was nog een klus om deze fraai gelegen hoekkavel te bemachtigen maar Heleen en Herman zijn buitengewoon blij met dit perceel van ca. 9000 m2. De woning die erop prijkt verdient ook een ruim blikveld, zowel aan de voor- als achterzijde want de tuin met vijver en prieel mogen gezien worden. Niet eens direct in het oog springend zien we links van het hoofdgebouw nog een deels gepotdekseld, overdekt zwembad met onder andere een whirlpool en aan de andere zijkant een geheel te openen schuifwand. Rechtsvoor zien we vrijstaand een beauty/nailsalon “Roos” met daarnaast een gesloten garage en twee carports. Nog onzichtbaar (zonder koekoeksraampjes) is de ruime kelder met de ingang links in de woning, waarin een complete bar met zitjes is ondergebracht. En dan is er nog een open veranda met buitenhaard. Het wachten op deze kavel is dus beloond; dit is genieten, ook voor ons!

Binnendoor naar het zwembad
Het brede hoofdgebouw heeft na de eerste aanblik ineens enkele, subtiele toevoegingen: het blijkt ruwweg een kruisvorm maar heeft met name aan de linker- en rechterflank een uitkomend gedeelte. Bij de verspringende daklijn is dit het meest zichtbaar. Links zijn een kantoor, de ingang naar de kelder, de ouderslaapkamer met hoge

vide en eigen badkamer, de corridor naar het overdekte zwembad ondergebracht. Rechts is uitkomende ruimte kleiner maar genoeg om een hoge tv kamer te herbergen. Vertrekpunten voor Heleen en Herman en hun twee kinderen waren: een gezellige woning, ruim maar ook leefbaar én praktisch. Met onder andere Edwin van Elk van EVE Architecten uit Nijverdal zijn via intensieve gesprekken de wensen tot een statig en landelijk geheel gesmeed. Heleen vertelt: “wij wilden een landelijk aanzien, breed van opzet en een rieten kap. Het zwembad was een echte wens en zeker met overkapte doorgang, de veranda met open haard achter, de vrijstaandesalon rechtsvoor (www.beautynailsalon-roos.nl) en de dubbele garage/carports. En wij wilden graag een witte kleur bij dit landhuis.” Bouwbedrijf Karsten (in dit geval met name vader Gerard en zoon Dirk Jan) hadden zich al eerder perfecte bouwpartners getoond bij dit gezin dus ook nu weer viel hen de eer ten deel om dit breed opgezette woonhuis met kelder en een verdieping te realiseren. Er is geheel traditioneel gebouwd, de bouwtijd was ca. 13 maanden en er zijn diverse interessante bouwmaterialen ingezet. Afgezien van het prominente rieten dak zien we bijvoorbeeld een mooie, platte en witte baksteen bij het hoofdgebouw en onderaan een donker, gedetailleerd gemetseld trasraam. De brede en hoge rieten kap heeft twee gemetselde schoorstenen, er is een charmante, hoge ramen/roeden verdeling en er zijn hardstenen dorpels gekomen. We zien bij het zwembad natuurlijk de lange schuif/ klapwand niet over het hoofd er is ook een fraai gepotdekseld gedeelte met steeds terugkomend de kenmerkende, zware eiken staanders.

Drie schoorstenen
Aan de voorzijde komt de hoge entree met een overkapping naar buiten; aan de achterkant is ook een charmante uitbouw ter hoogte van de eetkamer/woonkeuken en die gaat speels over in een open veranda met een hoge, gemetselde buitenschouw (natuursteen) met ook hier de eiken staanders. Vanuit de corridor ga je naar het zwembad maar ook naar het souterrain met hier een zee aan ruimte; er staat een complete bar met zitjes en jukebox! Binnen valt ook iets op, wie via de voordeur naar binnen gaat (er is links ook een ‘artiesteningang’) kan bijna niet om de monumentale, brede houten trap heen die naar de verdieping leidt waar zich twee gespiegelde ‘kinder’kamers en een centrale logeerkamer bevinden. Boven deze donkere, houten trap hangt een wel heel bijzondere kroonluchter, evenmin over het hoofd te zien. Dirk Jan Karsten heeft zich bovendien met verve gestort op het voortreffelijke, door iedereen te bedienen domoticasysteem. De ruimtes zijn heel toegankelijk, er is een open woonkeuken met een centraal gelegen eetkamergedeelte dat uitzicht biedt over eigen tuin en vijver, zwembad en terrassen. De inhoud van het geheel wordt geschat op 2100 m3. De woonkamer is carrévormig en heeft een open haard in het midden. Achter die muur is nog een tv kamer met opvallend hoog plafond. Ook de ouderslaapkamer aan de tegenoverliggende zijde heeft zo’n hoog plafond met vide en haar eigen badkamer. Het zwembad is via de corridor gemakkelijk bereikbaar en een juweel voor het oog, mede door de zichtbaar gehouden houten plafondconstructie! Het voortraject mag dan iets langer geduurd hebben in verband met de benodigde vergunningen; het resultaat dat bouwbedrijf Karstens hier heeft neergezet mag er zijn! Er is nergens bezuinigd op detaillering of op toegepaste bouwmaterialen en zowel het ontwerp als de praktische indeling zijn doordacht. Heleen heeft samen met interieurdesign ChiCasa een smaakvolle inrichting tot stand gebracht.

 

Tekst en Fotografie: Peter Muller

Meer informatie van de bouwer
Bouwbedrijf Karsten bv
Tel. 0546-645000

Dit artikel verscheen in Kavel&Huis 3-2012

 

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: