Skip to content

NarrativA ArchitecteN

28 maart 2013

HET OMGEKEERDE SYSTEEM

01.Narrativa

We bevinden ons in bosrijke omgeving van de Zeister bossen. Met een natuurstenen plint, charmante gevelbekleding in grijs getint Western Red Cedar en een gezellige veranda op de zonzijde blijkt dit aantrekkelijke maar eerst nog bescheiden ogend landhuisje veel in petto te hebben.

03.Narrativa

05.Narrativa

08.Narrativa

09.Narrativa

07.Narrativa

11.Narrativa

06.Narrativa

12.Narrativa

15A.Narrativa14A.Narrativa

13.Narrativa

—————————————————————————————————-

Meer informatie

Architect: NarrativA ArchitecteN BNA
Adres: Zwarte Woud 238
Postcode: 3524SL
Gemeente: Utrecht
Tel.: 030-75 21 788
Fax.: 084-73 888 99
E-mail: mail@narrativa.nl
Website: http://www.narrativa.nl

Dit artikel verscheen in Droomhuis nr 1 – 2013

—————————————————————————————————-

Het hele artikel

Pas later zien we de ruime achterkant en eenmaal binnen bij Lenneke en Chris is er een fors souterrain van dezelfde oppervlakte als de woning erboven! Architect Shai van Vlijmen wist, enigszins gebonden aan een beperkt bouwvolume en een traag veranderd bestemmingsplan, met de gekende warmte van logbouw en subtiele niveauverschillen en met veel glas op de juiste plek een zeer aantrekkelijk leefklimaat te creëren. Let wel: zonder ‘echte’ verdieping. In de woonkamer zijn er naast een speelhoek voor dochter Femke, een langgerekte keukengroep zonder bovenkastjes en een transparante living, die van eetgedeelte naadloos overgaat in zitgedeelte. Overal is er daglicht en de veranda met verstelbaar, waterdicht 
louvredak lonkt als bonus. Lenneke: “Wij wilden niet hokkerig indelen maar open contact in woonkamer en keuken, ik wilde graag één grote ruimte maar geen zicht op de ‘rommel’ in de keuken. Met een halve tussenwand en ca. 30 cm splitlevel wist architect Shai van Vlijmen toch een volwaardige keuken/leefruimte te realiseren. Verder hebben wij hier naast de begane grond slechts één verdieping: letterlijk de grond in. Hier géén koekoeksraampjes maar ramen boven maaiveld die meer licht toelaten.” Gemiddeld 2 personen hebben slechts 7 maanden gewerkt van eerste spade in de grond tot aan oplevering met het slimme, op maat gemaakte ‘bouwpakket’ van Finse balken. Aan de gevel kwam een Nederlandse, hoogwaardige bekleding in red cedar gepotdekseld; gebouwd dus ‘als omgekeerd systeem’. Het dak heeft praktisch ruim overstek en is voorzien van vlakke, geglazuurde dakpannen, getimmerde goten en zinken afvoer. 
Leuk detail: het bloemenkozijn bij de keuken. Aan te bevelen dus: het omgekeerde systeem! PM

Advertenties
One Comment leave one →
  1. 18 mei 2014 03:44

    Erg mooi en ook eens wat anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: