Skip to content

Allure Bouw, van de regen niét in de drup

23 mei 2014

Allu 06

 

 

We weten allemaal dat dit geen tijden zijn om op je lauweren te rusten en te hopen dat de klanten zich vanzelf aandienen. Ook bij AllureBouw uit Rijssen doen ze er alles aan om zich op diverse manieren te presenteren bij de eventuele, toekomstige klandizie; ook als dat een “open dag” is in een –bijna- gereedgekomen woning in Zoetermeer, toch niet echt naast de bedrijfsdeur in Rijssen. Tja en dan zijn het soms de weergoden die je parten kunnen spelen. Ook wij gingen namelijk een kijkje nemen op (één van die open dagen) in Sweet Lake City (Zoetermeer) en troffen daar weliswaar een charmante en bijna voltooide lege woning, helaas in de druilerige regen, met zwaar bewolkte hemel en een tuin die nog lang geen tuin is. En toch was het leuk, gezellig en leerzaam! Een dag met Allure zogezegd.

 

Allu 02 Allu 08 Allu 09 Allu 10 Allu 12 Allu 14 Allu 15 Allu 18 Allu 20

 

Meer informatie:

AllureBouw Rijssen
Tel.: (+31) 0548 801980
Internet: http://www.allurebouw.nl

————————————————————–

Dit artikel verscheen in Kavel&Huis 4-2012

 

Open dag
De buitengewoon stoere mannen die AllureBouw in dit geval met de organisatie van deze Zoetermeerse open dag had verrijkt komen exact tien minuten voor aanvang in hun voertuig met aanhanger aan: het zijn Wim Kamphuis, eigenlijk uitvoerder bij AllureBouw en verkoopmanager Hermen Pas. Meteen na hun ferme handdruk nemen de mannen van stavast kordate maatregelen en beginnen zij hun aanhanger vol verrassingen uit te pakken. Tafels en stoelen, displayborden, informatiepanelen, foto’s van gerealiseerde projecten, een uitgebreide tafel met koffie, thee en wat dies meer zij en tot slot nog een televisiescherm dat helaas op deze dag zijn langste tijd heeft gehad. Maar binnen enkele minuten maken de mannen het warempel gezellig in een verder nog totaal lege en kleurloze woning. Hermen legt uit: “wij doen graag een open dag op een tijdstip als dit: de woning wordt over enkele weken compleet opgeleverd maar op dit moment zijn wij nog geheel verantwoordelijk voor het gebouw. Als er dus iets gebeurt, wat dan ook, zijn niet de bewoners maar wij aansprakelijk voor de eventuele gevolgen. Zodoende kunnen potentiele kopers toch een heel gedegen 
beeld krijgen, met al dan niet gewenste ‘live’ voorlichting, over al onze producten!” Nadat we eerst de lekkere koffie van Hermen hebben gesmaakt doet ook Wim Kamphuis een boekje open over zijn werk bij AllureBouw, dat voor een deel ook de fotografie van gereedgekomen woningen betreft. De meegenomen foto’s en presentaties getuigen van zijn goede ogen en talent voor detaillering maar dat doet de afwerking van deze woning zelf ook uiteraard. Wim: “wij zijn nog het best als we met de klanten mee mogen denken en buiten het vaste schema mogen bouwen, natuurlijk hebben we enkele basismodellen in de koker maar wij kunnen in overleg met de klanten eigenlijk alles verwezenlijken. Woningen als deze getuigen daarvan. Wij hebben alles in huis, ook eigen architecten. Flexibiliteit is één van onze grootste pluspunten, samen met aandacht voor details.” Bijna in stereo weten de mannen van AllureBouw nog toe te voegen: “wij hebben in de vrije sector vrijwel nog nooit dezelfde woning gebouwd!”

Slecht weer, toch bezoek
Als eerste bezoeker tijdens deze ogenschijnlijk druilerige open dag komt nota bene één van de toekomstige eigenaars/ bewoonster mevr. Chung een kijkje nemen. Zij constateert tot haar genoegen dat alles geheel volgens schema is verlopen. Natuurlijk ziet ze nu enkele puntjes die aandacht verdienen maar de woning is per slot van rekening nog niet opgeleverd. AllureBouw heeft nog ruim de tijd om alles perfect op orde te brengen. Met zichtbaar genoegen loopt de toekomstige eigenares trots door haar toekomstige woning, plannen te maken. Mooi moment moet dit zijn, zo vlak voor het echt begint!
Hermen en Wim stralen breed na de complimenten en dat is voorwaar een welkom fenomeen op deze grauwe dag, als buiten de regen striemt en de wind slaat tegen de ramen, deuren en kozijnen van Hebo uit Hengevelde. Want de woning zelf mag ook even worden genoemd: een begane grondvloer, een verdiepingsvloer en een zolderetage, allemaal via een houten trap met slim ‘bruggetje’ op de verdiepingsvloer te bereiken. Dit is een woning die een kruising lijkt tussen een herenhuis en een notariswoning maar dan met een leuk middenschip en een aangebouwde garage links. Geen luiken maar wel een landelijk aandoend ‘ossenoogje’ met leuk spuwertje en sluitsteentjes in blauwsteen. Er is een luifel met balkon bij de voordeur. De woning heeft een strakke symmetrie en twee schoorstenen maar ook de klassieke indeling van een entreehal van waaruit je meteen kunt doorsteken naar een overgangsgedeelte in de woonkamer met de charmante open deuren naar de achtertuin. De garage is links bij de bijkeuken ook binnendoor bereikbaar. Aan de buitenkant zijn meer leuke details: betonnen raamdorpels, de luifel bij de dubbele voordeur met smeedijzeren inzet, de iets terugliggende rollaag en de uitkomende hoekdelen. Keramische, half matte dakpannen en de fraaie sierlijst om de zinken goot. Aan de tuinzijde zijn er direct naast de openslaande deuren nog speelse zijlichten. De detaillering getuigt steeds net even van de extra aandacht waar AllureBouw zich blijkbaar sterk voor maakt. Ook aan deze open dag komt voor ons een einde, bij ons vertrek dienen zich alweer nieuwe geïnteresseerden aan. Wij laten ze achter in het volste vertrouwen dat zij bij Hermen Pas en Wim Kamphuis, in casu bij AllureBouw in goed handen zijn!

Iets later komt nog een tweetal geïnteresseerde bezoekers ‘aanwaaien’, letterlijk nu bijna. Ellen van der Zwan en Martin Holling zijn momenteel woonachtig in Zoetermeer maar wel degelijk van plan om in de nabije toekomst op een geschikte kavel in deze gemeente een vrijstaande woning te bouwen. Martin: “we hebben op dit moment onze eigen woning nog niet verkocht dus dit is allemaal in een premature fase en er is ook geen haast bij maar we oriënteren ons wel degelijk op toekomstige ontwikkelingen uiteraard. Twee maanden geleden was er toevallig ook een presentatie van AllureBouw in een restaurant te Zoetermeer, zij hebben hier al flink gebouwd, en toen pas kwam dit bedrijf in ons vizier en wat we toen zagen, beviel ons eigenlijk wel.” Ellen: “vandaar ook onze aanwezigheid hier, we zijn via de media keurig netjes geïnformeerd over de mogelijkheid om een ‘echt’ huis te bezoeken, zonder opsmuk en schoon aan de haak. We zijn weliswaar onder de indruk van de ruimte, de materialen en de afwerking maar deze stijl is niet onze keuze. Wij zullen straks ongetwijfeld gaan voor de stijl van de jaren dertig. Wij hebben in elk geval heel duidelijk besloten dat het bij ons geen houtskeletbouw wordt maar het leuke van Allure’s betonsysteembouw is dat het vrijwel even snel is maar dan heb je wel een stenen woning! Onze goede indrukken zijn via dit ‘live’ bezoek wel degelijk bevestigd!”

 

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: