Skip to content

SelektHuis, wonen waar eerst werd gezwommen

20 juni 2014

07 Selekthuis KH 1-2013

Een beetje sneu is het wel. De avond vóór ons bezoek aan dit chique SelektHuis, ten noorden van Apeldoorn, besluiten Melissa en Hans hun gazon nog eens flink van dode herfstbladeren te ontdoen. Na vele uren noeste arbeid ligt een strak en schoon biljartlaken in het vooruitzicht… totdat moedertje natuur in de daaropvolgende nacht besluit om maar eens flink door het omringende bos te blazen. En zo ervaren wij krek hetzelfde herfstgazon als één dag ervoor. Het mag de schoonheid van de woning niet verbloemen, zo weet ook voorbij wandelende buurman. “Bent u alweer foto’s aan het maken voor de verkoop?” Aiai nee, dat kunnen we deze trotse bewoners niet aandoen! Zij hebben al behoorlijk moeten knokken voor de bemachtiging van deze fraaie kavel en beginnen net pas goed te beseffen hoe fijn deze karaktervolle woning voldoet. Lees maar.

 

01 Selekthuis KH 1-2013 02 Selekthuis KH 1-2013 05 Selekthuis KH 1-2013 06 Selekthuis KH 1-2013 08 Selekthuis KH 1-2013 10 Selekthuis KH 1-2013 12 Selekthuis KH 1-2013 13 Selekthuis KH 1-2013

 

14 Selekthuis KH 1-2013 16 Selekthuis KH 1-2013

Meer informatie:
SelektHuis, diverse, landelijke aanspreekpunten, hoofdkantoor Rijssen,
Tel: 0548-537555 of via
internet: http://www.SelektHuis.nl

Dit artikel verscheen in Kavel&Huis 1-2013
———————————————————————

 

 

Helaas niet te koop
Dezelfde buurman voegt ons, geanimeerd zwaaiend met zijn wandelstok ‘en passant’ nog even toe dat het een ‘heel mooi huis’ is geworden; daar heeft hij een punt natuurlijk. Wij zien een kenmerkend donkerrood woonhuis in de populaire jaren dertig stijl. Een huis dat een kruisvorm lijkt te hebben, robuust uitgevoerd met een stevige schoorsteen, aan de voorzijde links van het midden. Alles klopt, het scherpe van de gootlijsten met zinken goten en afvoerpijpen, het lichte overstek, het uitkomende gedeelte met zijlichten bij de entree, als tegenhanger van een soortgelijke dakpunt aan de achterzijde. Dit is zo’n huis dat je na binnenkomen in de entree met vide direct doorloodst naar een brede, transparante achterkant, met open kontakt bij de tuin. Er zijn twee verdiepingen met vaste trap en een prefabkelder. Aan de voorzijde vanaf de straat gezien is een erker, aan de achterkant zijn drie openslaande deurgroepen om zoveel mogelijk van zon, tuin en het gazon te genieten, mét of zonder herfstbladeren. Aan de rechterkant is bij verrassing een gedeelte met lichte schroten dat een gezellige veranda achter de brede keuken herbergt; een mooi beschut plekje. Direct daarnaast, geheel vrijstaand is nog een schuur in dezelfde stijl. Hoe is het allemaal zo gekomen, vragen we aan trotse Melissa. “Nou, niet de bouw van de woning maar het bemachtigen van deze rechthoekige kavel heeft heel wat voeten in aarde gehad.  Enkele jaren geleden hadden Hans en ik dit stuk grond eigenlijk al in het vizier maar toen lag er nog een zwembad op de plek waar nu de garage staat! De prijs was toen nog buiten ons bereik. Zo ontdekten we elders een mooie woning, die precies leek op waar we nu wonen…en we zijn daar serieus mee bezig geweest. Dit perceel hebben we toen in onze zoektocht dus echt even losgelaten. Tot een makelaar ons er weer op wees, plotseling werd de prijs gunstiger en was er te praten over het verwijderen van het zwembad, zodat een veel handiger, rechthoekige kavel beschikbaar kwam. Een vriend uit Beekbergen kon ons van harte aanbevelen bij SelektHuis, vanwege de alleszins redelijke prijsstelling, snelle bouw, duidelijkheid, heldere afspraken en nagekomen beloften. Onze contactpersoon Theo van Bennekom heeft ons inderdaad op al die punten nooit teleurgesteld; het klikte erg goed en ofschoon je met de bouw ook altijd je eigen koppie erbij moet houden is alles goed en zelfs supersnel tot stand gekomen, in 4/5 maanden! Wij kunnen niet anders zeggen dan dat de bouwploeg ons erg ter wille is geweest. Zij hebben hard ‘gebikkeld’ om ons, gezien het feit dat ons oude huis al verkocht was, op tijd en keurig netjes in dit nieuwe huis te krijgen!” Hm, dat soort verhalen hoort iedereen graag.

Weten wat je wilt
Melissa toont duidelijk haar tevredenheid over het wonen in deze dertiger jaren klassieker, op deze kavel (“ik wil hier nooit meer weg”) maar er is nog wel wat ‘gehannes’ geweest met de nutsvoorzieningen omdat hier geen bestaand huis werd gesloopt en alles opnieuw moest worden aangelegd. “Maar de bouw verliep echt voortreffelijk. Wij hadden tevoren de modelwoningen en de fabriek bezocht. SelektHuis, in casu Theo van Bennekom regelde voor ons echt alles. Wij namen ons eigen ontwerp van een externe architect mee, gebaseerd op ons ‘voorbeeldhuis’. Bij SelektHuis leek dat aanvankelijk op een cataloguswoning maar uiteindelijk is daar op alle fronten van afgeweken. Ook hebben wij aangegeven zoveel mogelijk traditioneel gemetseld te willen hebben, ook binnen: geen gipsblokken maar liefst 10 cm kalkzandsteen. Wij wisten verder goed wat we wilden. De rossige steen bijvoorbeeld en de donkerste voegspecie, het trasraam met donkere steen. De hardhouten trap, de ramen, de roeden, deuren en kozijnen komen van HeBo, als je van tevoren ideeën hebt, zijn keuzes snel gemaakt.“ De forse schoorsteen is niet echt nodig, voor het grootste deel esthetisch, de woning heeft immers een gemakkelijke gashaard en vloerverwarming als hoofdverwarming. Op het dak liggen keramische, antracietkleurige pannen. De inhoud van de woning is ca. 950 m3, de kavel meet 2300 m2!  Vooraf waren er enkele specifieke woonwensen: de jaren dertig stijl met natuurstenen dorpels en al, het sterk tuingerichte karakter, de forse woonkeuken met genoeg ruimte voor een stevig kookeiland plus open contact met de rest van de ruimte, de entreehal met vide en -niet over het hoofd te zien- de fraaie kroonluchter (De Rode Hoeve uit Oldebroek) maar ook de doorlopende hardhouten trap naar de twee verdiepingen, de bescheiden kelder, de veranda rechts en natuurlijk de vrijstaande garage op de plek waar ooit een zwembad was. Enfin, het definitieve ontwerp kwam direct, zonder één aanmerking door de welstandscommissie, waar gebeurt dat nog? Over schoonheid gesproken: op dat terrein kan dit woonhuis haar eigenares Melissa niet overtreffen. Wat niet mogelijk is, kan nu eenmaal niet. Zo kan ook het vrijhouden van je gazon voor herfstblaadjes, aan de rand van een herfstbos nooit langer duren dan minuten… Genoeglijk wonen duurt wél de rest van je leven.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: