Skip to content

Presolid Home, uit de as, in de nopjes

9 januari 2015

01 PresolidKH 2-2013

Het lijkt een romantisch landhuis, idyllisch gelegen bovendien langs een dijk onder de rook van Naarden. En dat is het ook, aha! Maar de ontstaansgeschiedenis kende wel enkele, forse tegenslagen voor trotse eigenaars Marianne en Johan.
Zij roemen meermalen en in stereo de kwaliteiten van bouwbedrijf Presolid Home maar vóór zij zich met dit landhuis bemoeiden was er bijvoorbeeld een extra lang, star en gecompliceerd vergunningentraject. Toen het erop leek dat er licht in die tunnel kwam bleek er ineens nóg een procedure te volgen omdat deze woning aan de dijk staat! Maar het ergst was dat hier een qua vorm soortgelijke woning stond, die eenmaal gekocht door dit echtpaar en ‘under construction’ tot de grond toe is afgebrand. Bijna bijbels: uit die grauwe as herrees iets goeds, iets moois…

 

02 PresolidKH 2-2013

03 PresolidKH 2-2013

04 PresolidKH 2-2013

05 PresolidKH 2-2013

06 PresolidKH 2-2013

07 PresolidKH 2-2013

09 PresolidKH 2-2013

10 PresolidKH 2-2013

11 PresolidKH 2-2013

13 PresolidKH 2-2013

15 PresolidKH 2-2013

16 PresolidKH 2-2013

17 PresolidKH 2-2013

18 PresolidKH 2-2013

19 PresolidKH 2-2013

20 PresolidKH 2-2013

21 PresolidKH 2-2013

22 PresolidKH 2-2013

24 PresolidKH 2-2013

Meer informatie:
Presolid Home BV, Enter
Tel. 0547-384077 of via
Internet: http://www.presolidhome.nl

Dit artikel verscheen in Kavel&Huis 2-2013
———————————————————————

Cirkel is rond
Zelfs als fotomateriaal in het boek van Marianne is het trieste relaas van die brand nog genoeg om je rillingen te bezorgen! Gelukkig, meer dan gelukkig is de huidige woning die daarna tot stand is gekomen daar óók toe in staat. Aanvankelijk wist het echtpaar nog niet goed waar te beginnen. Een bevriende makelaar kwam vervolgens met een inspiratievol magazine: Kavel en Huis®, al lezend kwamen de bewoners onder de indruk van Presolid Home houtskeletbouw. Zo dragen ook wij dus bijna letterlijk ons ‘steentje’ bij aan de wederopbouw, de cirkel is rond, wel een trots gevoel! Met de huisarchitect van het bouwbedrijf, Building Design uit Zenderen, “was er direct een klik en konden wij frank en vrij onze wensen uiten. Aan de andere kant bleef ook een beetje de contour van de woning die er stond behouden. De architect is er wonderwel in geslaagd om alle aspecten te vertalen en met de bouwvergunningen en welstand –uiteindelijk- succes te boeken.” Samen beheert het echtpaar een tuincentrum in Naarden. Johan: “wij wilden graag landelijk wonen, de rieten kap is door een Nederlands bedrijf, ook uit het ‘oosten’ geplaatst en is natuurlijk de grote blikvanger. De plek aan de rand van deze dijk met een immense polder als naaste buur hebben we destijds zelf bijna toevallig gevonden. Zelfs een woning die wij als willekeurig voorbeeld namen bleek naderhand óók door Presolid Home te zijn gebouwd, wat is toeval. Bij de wederopbouw moest hier wel geheid worden, ook voor houtskeletbouw.”

Gelders blauw, mergelwit
Al van verre is dit fiere landhuis met blonde rietkap te bewonderen, ook de vrijstaande schuur in zelfde stijl naast het hoofdgebouw werd door Presolid verwezenlijkt. De muren zijn grotendeels gestuukt met speciale coating. Een charmant trasraam met oude Belgische moffen en crèmekleurige, iets verdiepte voeg siert de woningvoet. Marianne: “wat wij graag wilden was de kenmerkende kleurcombinatie, nét even buiten het gebaande pad: mergelwit stuukwerk en Gelders blauwe luiken. Dat was wel even wennen voor de architect maar het heeft uiteindelijk toch zijn welgemeende complimenten gekregen! Wij zijn verder zó tevreden met het bouwproces; ook omdat we op alle terreinen hulp, advies en medewerking kregen, met vaste prijsafspraken.” Twee gelukkige bewoners kijken- onder een kenmerkende terrasoverkapping- uit over het zalige niets: een enorme polder aan de achterkant, waar de winterzon voor licht en warmte zorgt.

Op de zon gericht
De kavelgrootte is een ruime 2500 m2. Behalve de vrijstaande garage/carport links, is er rechts nog een verdiepte vijver in aanbouw. Bij de voordeur zien wij een residu uit de dertiger jaren: de zijlichten naast de Gelders blauwe voordeur. Maar ook de Belgische hardsteen die bij treden, dorpels en afdekplaten is gekomen past hier perfect. Al het ramen-, deuren- en kozijnenwerk is van vaste partner Hebo die ons extra verraste met de weliswaar niet functionele kwaliteitsluiken, fraai werk uit Hengevelde! Functioneel en fraai is de open veranda met karakteristiek afdak aan de achterkant van de woning. Het hoofdgebouw heeft aan de linkerkant een gemoedelijk uitkomende ‘kamer’ waarin de forse woonkeuken met eiland is ondergebracht en die in een langgerekte overgangsruimte overgaat naar een enorme L woonkamer. Beide ruimten zijn gescheiden door een transparante, echte open haard. In het rieten dak prijkt één schoorsteen tussen de grijze nokvorsten. Drie openslaande deurgroepen geven toegang tot de zonzijde met woningbreed terras. Een muurtje is de subtiele verbinding tussen woning en carport. Presolid Home bouwde het skelet in drie dagen wind- en waterdicht, tot verbijstering van omwonenden die in één week dus zowat een complete woning zagen verrijzen uit de as! De totale afbouw nam  niet meer dan een half jaar in beslag, inclusief bouwvakvakantie. Via de hoge entreehal komen we, naar het licht toe, eerst bij de open haard en dan rechts in de ruime woonkamer. Links de forse open woonkeuken met fraai houten interieur van Tinello uit Kaatsheuvel. Hier is ook een flinke bijkeuken gekomen. Licht komt overal de woning binnen.  Via de houten trap komen we op de verdieping, er is zelfs nog een brede, manshoge zolder via een vlizotrap bereikbaar maar hier is geen gebrek aan ruimte! Er is een carrévormige slaapkamer rechts met ruime kledingkast achter in de kamer. Er bevinden zich verder een kleine en een grote logeerkamer. Centraal gelegen is de moderne badkamer met een bescheiden sauna/ stoomdouche. Het heeft allemaal zo moeten zijn blijkbaar. Soms moet het eerst iets minder gaan om vervolgens veel beter te worden! Marianne en Johan kunnen er over meepraten al overheerst nu iets anders; zij genieten des te meer!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: