Spring naar inhoud

SelektHuis – Geliefde stek in Haaften

22 januari 2015

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_01

 

Hun nieuwe huis staat op dezelfde plek als het oude waarin ze zo’n dertig hebben gewoond. In plaats van verbouwen werd het nieuw bouwen. Een stijlvol huis op hun geliefde stek in Haaften, vlakbij de Waal.

De tuin is aangelegd, maar moet nog een beetje ingroeien. Opvallend is dat het huis op een terpje staat, ongeveer een meter boven het maaiveld. “Bang voor een overstroming?”,vragen wij aan ons af. “Het ‘terpje’ moest van het waterschap, dat zal ik straks nog uitleggen”, zegt Diny de Wit terwijl we samen naar binnen gaan. Diny en Tonnie wonen sinds kort in hun ‘notariswoning’. “Het ruikt nog nieuw”, merken we op als we aan de grote tafel in de woonkeuken zitten. “Dat klopt”, zegt Tiny. “We wonen hier nog geen half jaar. De verf ruik je nog.”

 

Jullie wonen al zo’n dertig jaar op deze plek. We hoeven dus niet te vragen of het hier bevalt. Waren er plannen om het oude huis te verbouwen?

“Ja die hadden we heel lang, maar dat bleek uiteindelijk geen optie. Het huis was gebouwd in 1946. Slecht geïsoleerd dus koud in de winter. Er moest veel aan worden gedaan om het comfortabel te krijgen. Verhuizen wilden we niet, want deze plek dichtbij de Waal is prachtig. Nieuw bouwen was dus het beste. We zochten een bouwbedrijf dat in korte tijd een huis voor ons kon bouwen. want we wilden niet te lang in een tijdelijk onderkomen verblijven.”

De beslissing om te bouwen was genomen, nu nog een geschikt bouwbedrijf vinden. Hoe ging dat?

“We hebben gekeken bij mensen in de buurt die net een huis hadden laten bouwen. Dat was door SelektHuis gedaan. De presentatie van huizen in de catalogus van dit bedrijf sprak ons aan. In het eerste gesprek ging onze keuze uit naar het type ’Monte Rosa’, een notariswoning. We vonden dat de stijl van dit huis goed harmonieerde met de locatie vlakbij de dijk. Qua indeling konden we aangeven hoe we het wilden hebben. Met het oog op onze toekomst moesten de slaapkamer en badkamer op de begane grond gesitueerd zijn. Verder wilden we een grote woonkeuken met aansluitend de woonkamer. Een bijkeuken met doorloop naar de garage voor onze hobby’s. Boven twee royale slaapkamers voor logees.”

Het ontwerp was klaar. Hoe ging het met de vergunning voor de bouw?

De gemeente was snel akkoord, maar het Waterschap Rivierenland had problemen met de locatie van het huis op ons perceel. We wilden het huis zo’n vijf meter naar achteren bouwen. Dat was dichterbij de dijk, waar ons perceel aan grenst. Uiteindelijk hebben we toestemming gekregen, maar het huis moest hoger komen te liggen. Vandaar het ‘terpje’.”

Het oude huis kon worden gesloopt, de start van de bouw beginnen. Hoe lang heeft de bouw geduurd?

“Binnen vier maanden was het huis sleutelklaar. Dat is vrij kort voor zo’n huis. Daarna ben je nog wel bezig met de afwerking. De keuken hebben we in eigen beheer laten maken. Stijlvol, maar heel praktisch en overzichtelijk. Het is een echte woonkeuken geworden. We zitten er heel vaak. De woonkamer is verbonden met de keuken door een grote schuifdeur.”

En… bevalt het nieuwe huis op zo’n vertrouwde plek?

“Het is een ontzettend fijn huis om in te wonen. Comfortabel en praktisch. Je hebt alles, zoals bijkeuken en garage, onder handbereik. We kunnen onze hobby’s in een verwarmde ruimte uitoefenen. Soms bellen vreemde mensen bij ons aan en vragen of ze ons huis mogen bekijken. Een mooier compliment kun je eigenlijk niet krijgen.”

 

De bouwer

Martin Heikoop is verkoper bij SelektHuis. Hij vertelt over het eerste contact en het verloop van de bouw.

“Diny en Tonnie de Wit hebben op uitnodiging van ons een aantal ‘open-huizen’ bezocht. Ze kregen daardoor een goed beeld van de door ons gebouwde huizen. Op basis van hun wensen hebben we de eerste schetsen gemaakt. De indeling is vrijwel gelijk gebleven aan die van het model ‘Monte Rosa’. Eén slaapkamer op de begane grond is gecombineerd met een badkamer. In het ontwerp hebben we een bijkeuken en garage opgenomen. Direct aansluitend op het huis, zodat deze ruimtes van binnenuit bereikbaar zijn. Verder hebben we de dakkapelletjes aangepast. De luiken naast de ramen zijn niet standaard maar speciaal gemaakt. De voordeur met het ijzeren raamwerk geeft een authentiek beeld van deze ‘notariswoning’. Het is een mooi symmetrisch ontwerp geworden. Een huis met een warme uitstraling.”

 

Bouwwijze: traditioneel met betonnen vloeren, gemetselde gevels
Verwarming: vloerverwarming en radiatoren op de verdieping, HR-ketel: cw5
Ventilatie: mechanisch door middel van roosters
Isolatie: 10 cm minerale wol tussen de wanden
Dakconstructie: prefabkap
Kozijnen: hardhout

Tekst: Willem Smalen | Fotografie: Rob van der Weide

 

 

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_02

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_03

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_04

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_05

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_06

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_07

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_08

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_09

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_10

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_11

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_12

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_13

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_14

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_15

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_16

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_17

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_18

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_19

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_20

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_21

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_22

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_23

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_24

Selekthuis_Notariswoning_Haaften_25

 

———————————————————————————————-

Meer informatie:
SelektHuis
0548 – 53 75 55
info@selekthuis.nl
http://www.selekthuis.nl

Dit artikel verscheen in Kavel&Huis 3-2013

 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: