Skip to content

SinnigeBouw – Statige notariswoning aan de dijk

22 januari 2015

Sinnige_Bouw_notariswoning_01

 

Vanaf de groene dijk hebben we prachtig zicht op een statige notariswoning met vier schoorstenen. Een schitterende symmetrie valt direct op, net als het bordes en de vele details. Bewoonster Marlies ontvangt ons hartelijk en is zichtbaar trots op hun notariswoning.

 

Als we via het geasfalteerde pad de dijk af rijden en naar deze notariswoning kijken, vallen er veel dingen op: van een glad gemaaid groen gazon tot de prachtige symmetrie van het huis. Andere in het oog springende punten – ook als we eenmaal binnen zijn – zijn de hoge plafonds, het vele licht, de ‘afwijkende’ entree, de keus voor zwart/wit, de schitterende detaillering in, op en aan de woning met de daarbij behorende prachtige afwerking en het split-level gevoel op de eerste verdieping. Eigenares Marlies geeft direct een rondleiding door dit prachtige huis. Wij kwamen natuurlijk via de voordeur, met hardstenen bordes, binnen zodat we de entree en hal konden zien. Waar doorgaans in een notariswoning de as en dus het zicht vanaf de voordeur, via de hal, naar de achtertuin loopt, kijken we hier in de keuken. Met als verrassing dat er naast de keuken een mooie, lichte achterpui is geplaatst. De twee deuren in de entree zijn in prachtig zwart geschilderd en springen er in dit lichte en witte huis mooi uit. Het bijzondere aan deze notariswoning is dat je telkens weer nieuwe en (nog) mooiere detaillering ziet. Ons oog valt op de prachtige houten trap met smeedijzeren spijlen, om niet veel later op de en-suite deuren in de woonkamer te stuiten. Kortom, een schitterende woning.

Symmetrie
Zittend aan de lange tafel, met daarboven vier identieke lampen, legt Marlies uit dat symmetrie voor haar belangrijk is. Dat is een statement en overal terug te zien. De koffie komt op tafel en de bewoonster vertelt in het kort de historie van deze kavel: “Wij hebben zo’n twee jaar in een oud en klein huisje op deze kavel gewoond. Om eerlijk te zijn was dat wel afzien. We besloten om de woning plat te gooien en zelf een huis te laten bouwen. Omdat we aan een dijk wonen hebben we getwijfeld of het in boerderijstijl moest worden. Maar mijn man en ik hadden een schitterende notariswoning in Langedijk gezien. Mijn man heeft daar aangebeld en foto’s gemaakt. Vooral de detaillering vonden wij mooi. Daarna is architect De Herder aan de slag gegaan met onze wensen, waarbij vooral de ruimte en het stijlvolle belangrijk waren. Wij hebben al eerder een huis laten bouwen, maar ik moet bekennen dat toen de fundering op deze kavel werd gestort ik even schrok van de afmetingen. Zo groot. Overigens hebben wij zelf de aanvragen voor welstand en vergunningen gedaan en dat ging niet heel makkelijk. Er staat ook nog eens een mooie molen langs onze dijk, waardoor we ook met de molenvang rekening moesten houden.” Het was dus wel een behoorlijk project om de woning te laten bouwen, maar het resultaat mag er zijn. Marlies vertelt over de wensen bij de architect: “Ik wilde een voordeur in het midden en alles symmetrisch, vier schoorstenen, een openhaard, veel ruimte maar wel knusheid in de vertrekken. Ik hoor mensen nu vaak zeggen ‘jullie huis is van de buitenkant zo kolossaal maar van binnen knus’. De architect heeft veel detaillering in de woning gebracht, van het sierwerk langs de dakgoot tot de gemetselde dorpels.”

Fijne veranda
Als we via de bijkeuken naar de game room van de twee zoons lopen, vertelt Marlies dat bezoek meestal alleen de eerste keer via het bordesje naar de voordeur komt, maar daarna altijd via de zijdeur naar binnen gaat. Ze toont ons de garage en legt uit dat het zo fijn is dat er op die garage een verdieping is gebouwd. Dat gaan we dadelijk bekijken. Eerst nemen we een kijkje in de tuin met ruime veranda. Ook hier is die fijne detaillering te zien, zelfs de houten pilaren zijn prachtig, evenals het glas-in-lood werk langs de bovenzijde. Een heerlijke tuin om te relaxen, dat is duidelijk.

Boven verdieping
Terwijl de bewoonster de notariswoning laat zien vertelt ze dat zij blij waren met aannemer SinnigeBouw uit Heerhugowaard. “Wij woonden tijdens de bouw vlakbij en gingen iedere dag kijken. Fijn om te zien hoe je huis opgebouwd wordt, maar ook prettig om op het laatste moment nog puntjes te wijzigen. Het was een mooi samenspel tussen ons en de aannemer. De timmerman heeft ontzettend goed werk geleverd, waar ik heel blij mee ben. Mooie deurlijsten en bij de en-suite deur heeft hij schuine lijsten geadviseerd waardoor de ingang breder lijkt. De afwerking in de gehele woning is prachtig. Ik geef graag nog een pluim aan schildersbedrijf Noordeloos uit Heerhugowaard, zij hebben heel mooi schilderwerk zowel binnen als buiten afgeleverd.” Via de houten trap zijn we op de ruime overloop boven gekomen. Er is aan de voorzijde van de woning, pal boven de voordeur, een gezellige nis met een sofa. Marlies: “Vanaf hier kun je in de winter prachtig over de dijk naar de schaatsers kijken.” Boven zijn er vier ruime slaapkamers met grote ramen en dus veel licht. Trots is de bewoonster op de walk in closet. “De badkamer is tegenover deze inloopkast gemaakt en dat is in de praktijk erg handig”, legt ze uit. We nemen op de eerste verdieping een klein afstapje, een split-leveltje, en lopen nu dus boven de garage. Hierdoor is een zee aan ruimte in deze notariswoning gecreëerd. Maar als een paal boven water staat dat in ieder vertrek de knusheid van de woning straalt.

Tekst: Marije Smit / Fotografie: Peter Muller

Architecten- en Ingenieursbureau W.A. de Herder
Dorsmolen 15-D
1771PA Wieringerwerf
Telefoonnummer: 0227 600660

 

Sinnige_Bouw_notariswoning_02

Sinnige_Bouw_notariswoning_03

Sinnige_Bouw_notariswoning_04

Sinnige_Bouw_notariswoning_05

Sinnige_Bouw_notariswoning_06

Sinnige_Bouw_notariswoning_07

Sinnige_Bouw_notariswoning_08

Sinnige_Bouw_notariswoning_09

Sinnige_Bouw_notariswoning_10

Sinnige_Bouw_notariswoning_11

Sinnige_Bouw_notariswoning_12

Sinnige_Bouw_notariswoning_13

Sinnige_Bouw_notariswoning_14

Sinnige_Bouw_notariswoning_15

Sinnige_Bouw_notariswoning_16

Sinnige_Bouw_notariswoning_17

Sinnige_Bouw_notariswoning_18

Sinnige_Bouw_notariswoning_19

Sinnige_Bouw_notariswoning_20

Sinnige_Bouw_notariswoning_21

Sinnige_Bouw_notariswoning_22

 

————————————————————————————–

Voor meer informatie:
SinnigeBouw BV
Flemingstraat 44
1704 SL Heerhugowaard
Telefoonnummer: 072 – 572 4423
info@sinnigebouw.nl
http://www.Sinnigebouw.nl

Dit artikel verscheen in Kavel&Huis 3-2013

 

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: