Spring naar inhoud

EVE Architecten, landelijke villastijl

21 december 2018

Aanleiding voor het laten bouwen van een huis was de bezichtiging van een bestaand huis. Rudy en Bianca waren van plan dit huis te laten verbouwen, maar kwamen er geleidelijk aan achter dat nieuwbouw toch beter aan hun woonwensen zou kunnen voldoen. “We waren al lange tijd op zoek naar een groter huis. Eén van de huizen die te koop stond, was een huis uit de ‘jaren zeventig’ ”, vertelt Rudy. “Er moest wel veel aan worden verbouwd. Om een beetje een idee te krijgen van de verbouwings-mogelijkheden hebben we dit huis bekeken met een architect van EVE Architecten. Tijdens de tweede bezichtiging van dit pand vertelde de makelaar dat er een bouwkavel te koop was. Een kavel van 2000m2, gelegen op een mooie locatie – tegen een bosrand . De koop van het bestaande, ‘jaren zeventig’-huis is zodoende niet doorgegaan, want toen we de kavel bekeken waren we direct verkocht. Met dezelfde architect zijn we gaan praten over de mogelijkheden om op die locatie te 
bouwen. We vonden de ‘landelijke villastijl’ die EVE Architecten ontwerpt een goed uitgangspunt voor het ontwerp van ons huis. Vooral de huizen met een rieten kap vonden we mooi en goed passend in de omgeving. Tijdens verschillende gesprekken met de architect kwamen bij ons ideeën op voor het ontwerp en de indeling van ons nieuwe huis. Het zijn min of meer compacte ruimtes geworden. Een woonkeuken en zitkamer. Drie slaapkamers en een zolder. Aan weerszijden van het huis een uitbouw. Aan één zijde een garage en kantoor, aan de andere zijde een televisiekamer. Het is een huis geworden, precies zoals ons dit voor ogen stond.”

 

_MG_2147 EVE ARCHITECTEN

Architect aan het woord
“Bas Heitkamp, architect bij EVE Architecten, maakte het ontwerp. “Het was een bouwkavel tussen bestaande bebouwing. Meer diep dan breed. Rudy en Bianca wilden een huis dat in de breedte op de kavel zou komen te staan. Het bouwvlak bood daarvoor voldoende ruimte. Maar om het breedte-effect optisch te beperken hebben we aan weerszijden van het ‘hoofdhuis’ twee terugliggende ‘aanbouwen’ gerealiseerd. Deze aanbouwen onderscheiden zich van het wit gestucte hoofdhuis door gebruik van donker gebeitst douglas hout voor de buitengevels. Het huis is degelijk gebouwd: gemetselde binnenmuren en een hoogwaardige muurisolatie waarop aan de buitenzijde een stuclaag is aangebracht. Voor de plint van de buitenmuren is donkere baksteen gebruikt met een terugliggende, donkere voeg. De hardhouten ramen hebben een klassieke roede-indeling. Volgens de wensen van de opdrachtgevers is de plattegrond van de begane grond evenwichtig ingedeeld met een woonkamer, woonkeuken, televisiekamer, werkkamer en bijkeuken. Het is een landelijke villa, die door de rieten kap en de ramen met klassieke roede-indelingen en luiken goed past tussen de bestaande bebouwing.”

Informatie: EVE Architecten BV

Ernst Machstraat 2 | 7442 DL Nijverdal | Tel. 0548 – 656 950 | e-mail: info@eve-bv.nl | http://www.eve-bv.nl

Dit artikel verscheen in Droomhuis 2019
———————————————————————

 

 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: