Spring naar inhoud

VAREXHUIS, denken in de breedte

21 december 2018

Juist op het moment dat we menen te weten welk huistype we zullen aantreffen bij VarexHuis, de woning van Helen en Marcel in Brabant, blijkt het iets anders en veel meer in de breedte, met een corridor en een gekoppeld tweede gebouw… Spannend én fraai! Ook een trotse Helen is zeer te spreken: “dit is een welstandsvrije wijk en al onze wensen zijn verhoord! Het is destijds begonnen met de zoektocht naar een bouwkavel van ca. 1000 m2. Toen hier een oude atletiekbaan werd opgebroken kwamen deze, in de natuur gelegen kavels ineens vrij. Onze droom kwam daarmee een stap dichter bij realisatie. Vervolgens zijn we, meest via Internet, gaan zoeken naar een bouwbedrijf. Deze modern/landelijke stijl met een snufje jaren dertig was het ‘combi’ karakter dat we voor ogen hadden. Maar we hadden wel specifieke wensen, zoals een tv kamer, een kinderspeelkamer beneden met open contact tussen die ruimtes, we wilden goed de ruimte hebben met lekker lange zichtlijnen en een garage/bijkeuken. Oh ja, en we vonden het zwart/witte uiterlijk wel heel toepasselijk hier in de wijk. Vervolgens zijn we eens gaan neuzen bij meerdere bedrijven en geloof me, het was nog maar net na de crisis; van sommige bouwers bij wie we een schets of offerte aanvroegen, hoorden we totaal niets meer! Kijk, bij VarexHuis hadden ze in no-time een fraaie tekening plus een acceptabele offerte en waren ze voortdurend attent en adequaat. Ze namen ons van meet af aan serieus en dat wil je toch? Het gaat niet om een zakje frites! Wat voor ons ook heel belangrijk is: we wilden echt tuingericht wonen. In goed overleg met de huisarchitect van VarexHuis kwam er dus een lekker brede veranda en trouwens ook in het geheel is er ‘breed’ gedacht, enigszins aangepast op de kavel van ca. 30 bij 30 meter. Er werd goed geluisterd, dat is erg belangrijk.

VarexH 08

 

De Architect aan het woord
Henk te Kiefte van Te Kiefte architecten uit Borne is de architect, VarexHuis heeft de woning gebouwd. ‘Uitgangspunt van dit ontwerp waren de woonwensen van Helen en Marcel’ Het geheel bestaat uit een hoofdhuis met tussenbouw en een garage met kap. In de tussen-
bouw heeft de royale woonkeuken een plek gekregen met een verbinding naar de veranda aan de achterzijde. Daarnaast de garage die is ingericht als berging en bijkeuken. De entree van de woning is prominent aan de voorzijde van de woning gesitueerd in de dwarskap. Om het huis een rustige en strakke uitstraling te geven kozen Helen en Marcel voor een strakke vlakke dakpan, zijn de gevels wit gekeimd en is het geheel voorzien van een donkere plintsteen met een donkere voeg. Het casco van de woning is opgebouwd uit prefab lichtbeton binnenwanden. De buitengevels zijn voorzien van traditioneel metselwerk en alle antraciet kleurige kozijnen zijn van hardhout. De witte geprofileerde bakgoten sluiten aan bij de witte gevels, de profilering is doorgezet op de tussenbouw. Het resultaat is een groot huis met royale ruimtes. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer, woonkeuken, speelkamer, bijkeuken en berging. De 1e verdieping is voorzien van een master bedroom met eigen douchehoek en ingebouwde kastruimte, 2 slaapkamers, 2e badkamer en een separaat toilet. Op de de 2e verdieping een extra slaapkamer en bergruimte voor de technische installatie. In het kort: “twee bouwvolumes die een mooie samenhang vormen, verbonden door de tussenbouw. Daardoor maakt het geheel geen massale indruk”.

INFORMATIE : VAREXHUIS

BARNEVELD/BORNE | TEL. 074 – 265 77 11 WWW.VAREXHUIS.NL

Dit artikel verscheen in Droomhuis 2019
———————————————————————

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: