Spring naar inhoud

Finnhouse Houtbouw & Finnhouse Architectuur, houten boswoning

9 januari 2020

Liliane en Lars woonden samen met hun vier kinderen in een ecologische wijk. Maar zij wilden meer ruimte om het huis. En het liefst helemaal buiten wonen, maar wel dichtbij de stad. Bij toeval vonden ze een stek om hun huis te laten bouwen waarvan zij alleen maar hadden kunnen dromen.

2 Finnhouse DH 2020

De hond kondigt met luide blaf ons bezoek aan. Liliane laat ons door het tuinhek binnen. Tussen de bomen zien we het huis. Kleurige herfstbladeren schitteren in het zonlicht. Binnen hebben we het gevoel toch buiten te zijn. Door de grote ramen heb je zicht op de grote tuin. “Het is een kavel van zo’n 18.000m2”, vertellen Liliane en Lars. “We waren niet op zoek naar zo’n grote kavel, maar bij toeval konden we deze kavel kopen. Zo’n vijf jaar geleden zochten we in deze buurt naar een bouwkavel die we op een internetsite te koop hadden zien staan. Maar we konden de locatie niet vinden. We raakten aan de praat met iemand die hier liep. We vertelden wat we zochten. Hij vertelde dat het perceel waarop zijn vakantiehuis stond over een tijdje te koop zou komen. Er was al een bouwvergunning om er een groter huis te mogen bouwen. De plek vonden we fantastisch, maar de kavel was wel heel erg groot. ‘Hoe moeten we dit onderhouden’, was onze vraag. Vijf jaar hadden we geduld. De kavel inclusief vakantiehuis konden we kopen. Uitgangspunt voor het ontwerp was een houten huis – ons vorige huis was dat ook. We gingen naar een architect en bouwer zoeken die gespecialiseerd is in houtbouw. We kwamen uit bij Finnhouse.

De eisen van de gemeente voor een bouwvergunning waren strak. Het woonhuis mocht niet groter zijn dan 600m3 en het ontwerp moest passend zijn in de natuurlijke omgeving. Bij Finnhouse zagen we mooie voorbeelden. Huizen met veel glas zodat we ook binnen-buiten konden beleven. Een echt buitenhuis. Architect Pieter van het Kaar maakte het ontwerp op basis van onze wensen. Een ontwerp in harmonie met de omgeving. Binnen heeft het een ruimtelijk karakter door de hoogtewerking van de vide op de bovenverdieping. De keuken is een centraal punt. Daarnaast de compacte zitkamer met centraal een grote speksteenkachel. De warmte-voorziening gaat door middel van een luchtwarmtepomp. Omdat we beiden aan huis werken hebben we een apart bijgebouw bij het huis laten bouwen.
Helemaal in dezelfde bouwstijl. Ons geduld van vijf jaar is dubbel en dwars beloond. Een woonhuis en kantoor als een warme plek voor binnen en buiten.”


Informatie: Finnhouse Houtbouw & Finnhouse Architectuur
Wilhelminastraat 1B | 5246 XA  | Rosmalen | Tel. 073 6111005 | info@finnhouse.nl | http://www.finnhouse.nl

Dit artikel verscheen in Droomhuis 2020

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: