Spring naar inhoud

Roscobouw, in harmonie

24 februari 2020

Dat Chris en Gertie weer een huis lieten bouwen was eigenlijk toeval. In hun vorige huis, ook door Roscobouw gerealiseerd, woonden zij naar hun zin – al twintig jaar. Toch grepen ze de kans aan om helemaal opnieuw te beginnen. De plek – met weids uitzicht op de omgeving – was doorslaggevend voor hun beslissing.

We staan samen met Chris voor het grote raam van de keuken. “Van dit uitzicht kan ik elke dag genieten”, zegt Chris. “Dat was voor ons ook de reden om op deze kavel een huis te laten bouwen. We woonden in een vrijstaand huis, dichtbij waar we nu wonen. In die twintig jaar hebben we een aantal keren ons huis verbouwd. Het was een fijn huis in een leuke buurt. We hadden dan ook geen plannen om te verhuizen.

Op deze plek stond een bouwbedrijf. De gemeente wilde het bestemmingplan van de bedrijfslocatie omzetten in een woonbestemming. Totaal tien bouwkavels voor vrijstaande huizen. We bezochten een voorlichtingsavond – eigenlijk meer als geïnteresseerde buurtbewoners. Een half jaar later werden we gebeld door een makelaar met de vraag of we interesse hadden in een bouwkavel. Omdat we hier regelmatig wandelden, kenden we de buurt goed. We liepen vaak op het zandpad – hier vlak achter. ‘Als we nog een keer een huis willen laten bouwen, dan moeten we dat nu doen’, zeiden we tegen elkaar. Maar dan wel op een bouwkavel aan de rand van de woonomgeving – met uitzicht op weiden.

Toen werd het serieus. 

We hadden met de bouw en verbouwing van ons vorige huis een prettige ervaring opgedaan met het bouwbedrijf ‘Roscobouw’. Onze ideeën voor ons nieuwe huis bespraken we op basis van collages en schetsen. Het moest een licht huis worden. Op de begane grond niet al te grote leefruimtes die met elkaar verbonden zouden zijn. Zo is de woonkeuken het verlengstuk van de zitkamer, deze ruimten worden gescheiden door een doorkijk open haard. Achter de zitkamer een aparte ruimte – bijvoorbeeld om televisie te kijken. Boven twee slaapkamers, een badkamer en apart toilet. We wonen hier nu een jaar met veel woongenot Een huis met de sfeer van ons vorige huis, maar dan een moderne versie.” 

De bouwer aan het woord: Ruud van Dijck

Ruud van Dijck is bouwkundig adviseur bij Roscobouw. “We hebben zo’n twintig jaar geleden een huis voor Chris en Gertie gebouwd. En daarna nog een aantal verbouwingen gedaan. Evelyn Tiebosch – één van onze vijf architecten – heeft dit huis ontworpen. Een eigentijds ontwerp. Verrassend door de geschakelde ruimtes op de begane grond. Daardoor ontstaan er zichtlijnen, ook naar buiten. Strakke vormen met een veranda die harmonieus in het ontwerp zijn geïntegreerd. Een warme uitstraling door een combinatie van wit stucwerk en red cedar voor de gevels. Het is traditioneel gebouwd. Een kalkzandsteen binnenmuur met aan de buitenzijde een dikke polistyreen plaat met een harde afwerklaag waarop het stucwerk is aangebracht. De hardhouten ramen zijn van triple glas voorzien. Een eigentijdse moderne woning in harmonie met de gebruikte materialen.”

Informatie: Roscobouw B.V.  | Bosschebaan 64   | 5384 VZ Heesch | 
Tel. 0412 455 501 | info@roscobouw.nl | www.roscobouw.nl

Dit artikel verscheen in Droomhuis 2020

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: