Spring naar inhoud

Selekthuis, bescheiden en toch royaal

25 februari 2020

Aan de rand van een kleine woonwijk staat het huis van Heleen en Wilco. Samen met hun twee dochters wonen zij hier nu ruim een jaar. 
“De plek sprak ons aan”, vertelt Heleen. “Deze bouwkavel vonden we gunstig liggen. De achtertuin grenst aan het water, in het landelijke gebied van Waddinxveen. Je hebt dankzij het uitzicht een gevoel van vrijheid. We wilden meer ruimte om het huis. Die hadden we niet in ons vorige huis. 

Het is een perceel van ruim 800m2. Voor een ontwerp keken we
op internet-sites van bouwbedrijven. We ontvingen verschillende
brochures, ook van Selekthuis. Eén van de basismodellen van dit bouwbedrijf sprak ons aan. Een huis met een hoge ingangspartij. Daardoor ontstaat er een ruime maar ook lichte hal. We wilden graag een huis met veel grote ramen. De gebruikte materialen, zoals de gemêleerde baksteen en vlakke dakpannen vinden we goed bij de strakke bouwstijl passen. De indeling op de begane grond is ruimtelijk door
de combinatie van woonkamer en keuken. Een grote stalen taatsdeur geeft vanuit de hal toegang tot deze ruimte. Voor de vloer kozen we voor grote keramisch tegels. De keuken heeft een kookeiland van eikenhout met een mooi en praktisch keramisch werkblad. 

Boven een grote slaapkamer met inloopkast en badkamer. Voor onze kinderen ieder een slaapkamer. De zolderverdieping is één grote ruimte met mogelijkheid voor een extra slaapkamer. Twee stalen trappen met houten treden zijn strakke bindende elementen. 

We wonen hier nu ruim een jaar met veel genoegen. Het is een comfortabel woonhuis. Bescheiden en toch royaal.”

De bouwer aan het woord: Piet van Ardenne

Piet van Ardenne van Selekthuis. “Heleen en Wilco hadden een aantal huizen bekeken die wij hebben gebouwd. Ook bezochten zij de door ons georganiseerde ‘Open Huizen’. We zijn begonnen met een basismodel. Daaruit is het uiteindelijke ontwerp ontstaan. Een belangrijk element is de hoge entreepartij – de Risaliet. Daardoor ontstond er een grote lichte hal met vide. Voor de gevel werd voor een gemêleerde baksteen gekozen gecombineerd met houten delen van Cape Cod. De kozijnen en ramen zijn van kunststof met triple glas. De bouwwijze is traditioneel met een prefab scharnier/sporenkap. Een huis dat qua bouwstijl past in een landelijke omgeving.”

Informatie: Selekthuis  | Amersfoort | Hedel | Moordrecht | Rijssen | Sneek | Tholen 
Tel. 0548 – 537 500 | advies@selekthuis.nl | www.selekthuis.nl

Dit artikel verscheen in Droomhuis 2020

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: