Spring naar inhoud

Lichtenberg Bouwbedrijf, opvallend tussen het groen

18 december 2020

Het huis van Marnix en Linda staat aan de rand van een nieuwe wijk. Opvallend tegen een groen bosrand. Na wat kronkelige wegen zien we het huis. Opvallend wit ten opzichte van de groene bosrand op de achtergrond. We komen binnen via de bijkeuken. Even voeten vegen. “Ja, de straat moet nog worden geplaveid, het is nu nog wat modderig” zegt Marnix bij binnenkomst.

Koffie met taart in de ruime keuken. “We woonden ruim twintig jaar in een twee onder één kap woning”, vertelt Linda. “Leuk huis, maar we wilden iets anders en groter. Zeker met vier kinderen. Het idee om een huis te laten bouwen speelde al een tijdje. In deze nieuwe woonwijk kwamen ook kavels vrij voor vrijstaande huizen. Een mooie plek buitenaf maar toch niet ver van de bewoonde wereld. Het werd een kavel van zo’n 900m2 . Prima ligging tegen een bosrand. Vrij uitzicht dus.

We wisten vanaf het begin hoe het huis er ongeveer moest uitzien. Klassiek ogend met een symmetrisch indeling, wit gestuct, gedeeltelijk houten gevels en een rietenkap. Voor een ontwerp naar onze ideeën kwamen we bij bouwbedrijf Lichtenberg terecht. Daar hadden we een goede klik mee. Na een aantal schetsen zagen we het ontwerp dat we voor ogen hadden ontstaan. Symmetrisch opgezet met een naar voren springende ingangspartij en dubbele voordeur. Een ruim leefhuis met harmonieuze ruimtes. Zoals woonkeuken, woonkamer en werkkamer beneden. Op de eerste verdiepingen twee badkamers en vijf slaapkamers. Het wonen in dit huis is heerlijk. We wanen ons elke dag buiten, zo rustig is het hier. ’s Morgens worden we wakker met vogelgeluiden. In de winter comfortabel warm, in de zomer koel. Een lekker leefhuis voor ons allemaal.”

De bouwer aan het woord: Rutger Bak
Rutger Bak, sales manager bij Bouwbedrijf Lichtenberg: “Het ontwerp is ontstaan op basis van een huis dat we eerder hadden gebouwd. Linda en Marnix wisten precies wat ze wilden. Toch was het in het begin zoeken naar wat het beste bij hen paste. Dat ging vooral om de indeling. Het moest een comfortabel woonhuis worden voor zes bewoners. De symmetrie was de basis van het ontwerp. De voorgevel krijgt dankzij de naar voren springende ingangspartij meer diepte. Deze was in de eerste schetsen smaller, maar breder geeft deze een meer stoere uitstraling. De erker van de woonkamer in de zijgevel is goed in het ontwerp geïntegreerd. Er is veel aandacht besteed aan detailleringen, zoals hardstenen randen onder de gepotdekselde houten betimmering van de gevel en hardstenen vensterbanken. Het huis is traditioneel gebouwd met een sporenkap gemaakt volgens het oude ambacht. De hardhouten kozijnen zijn in onze eigen fabriek gemaakt. Een stoer ogende villa met als basis een klassieke symmetrische opbouw”.

Informatie: Lichtenberg Bouwbedrijf B.V. | Octaanstraat 5 | 7463 PM Rijssen
Tel. 0548 51 36 63 | info@bouwbedrijf-lichtenberg.nl | www.bouwbedrijf-lichtenberg.nl

Dit artikel verscheen in Droomhuis 2021

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: